Ervaring Henk Sikma één jaar na aanschaf

Ervaring zonnepanelen - groot 2

Ik kan dagelijks zien wat mijn zonnepanelen opbrengen.

Henk Sikma heeft in 2013 zonnepanelen gekocht. Nu interviewen we hem een jaar nadat hij de zonnepanelen heeft aangeschaft. We willen graag van hem weten hoe hij de zonnepanelen heeft gekocht en hoe ze bevallen

 

Wat was voor u de aanleiding om zonnepanelen te kopen?      

Ik heb de zonnepanelen gezien bij vrienden (gesprek mee gehad). Daarbij ben ik isolatieadviseur en wil ik graag zelf het goede voorbeeld geven met energiebesparing. Ik wil mijn energierekening terugdringen en het liefst zo veel mogelijk zelf produceren.

 

Hoe bent u aan informatie gekomen ?

Ik wilde graag goed op de hoogte zijn voordat ik zonnepanelen ging aanschaffen. Daarom heb ik eerst informatie op het internet gezocht. Ik heb ook met andere eigenaren van zonnepanelen gesprekken gevoerd. Zo wist ik goed waar ik op moest letten bij de aankoop.

 

Wat vond u belangrijk ?

Als eerste wilde ik weten wat de mogelijkheden waren van mijn woning. Vervolgens had ik de volgende wensen opgeschreven:

  • Ik wil graag meer verdienen dan ik verbruik
  • Een gunstige prijs
  • Aflezen op mijn PC of telefoon
  • Een goede kwaliteit omvormer
  • Goede zonnepanelen

 

Hoe bent u aan een installateur gekomen ?

Ik heb bij een bevriende installateur een offerte opgevraagd. Ook heb ik bij andere installateurs prijzen opgevraagd, maar die waren allemaal een stuk duurder. Daarbij was de gunfactor en het vertrouwen ook van belang. Het was een installateur die in de buurt zat, dus als er iets is kan ik altijd makkelijk bij hem terecht.

 

Voor wie zijn zonnepanelen volgens u interessant ?

Zonnepanelen kunnen in de toekomst voor iedereen interessant zijn. Zonnepanelen zijn met name interessant voor mensen met een hoge energierekening en veel verbruik. Gezien de investering moet je over een redelijk inkomen beschikken. Ook moet je vooruitstrevend zijn en sommige mensen doen het ook vanwege het milieu. De meeste mensen interesseren zich niet heel erg voor de techniek, dus het is belangrijk dat zonnepanelen eenvoudig en laagdrempelig aangeboden worden.

 

Hoe bevallen de zonnepanelen ?

De zonnepanelen bevallen goed. Ik heb zelfs net iets meer geproduceerd dan ik nodig heb. In de winter is de opbrengst wat lager en in de zomer wat hoger.

Ik heb ook een app op mijn telefoon, waarmee ik dagelijks de opbrengst kan zien. Dit is zowel leuk voor mezelf, maar ik merk dat ook andere mensen het leuk vinden om dit te zien.

Een reactie

  1. Richard oktober 7, 2016 at 5:07 pm #

    Leuk artikel

Geef een reactie