10 landelijke installateurs vergeleken

We hebben onderzoek gedaan naar 10 grote landelijk opererende installateurs. Hierbij hebben we duizenden online reviews van klanten bekeken en op een rij gezet.

 

Gemiddelde waardering door klanten

We hebben gekeken naar de reviews door klanten en de cijfers die klanten geven aan hun installateur. Daar kwam het volgende rijtje uit. 

Aanbieder

Review Gem.

Aantal reviews

andere websites

Vrijblijvende offerte

BonGo Solar  

8,8

500+

Bekijk

 

Bekijk

Bekijk

 

Op afstand of aan huis

Energie Wonen

8,7

4.000+

 

Bekijk

Bekijk

Bekijk

 

Aan huis

De Zonnefabriek

8,6

400+

 

 

Bekijk

 

 

Aan huis

Feenstra / NUON

8,4

1.000+

 

 

 

 

Bekijk

Op afstand

IKEA

?

geen

 

 

 

 

 

In de winkel, op afstand

Essent

?

geen

 

 

 

 

 

Op afstand

Zelfstroom

8,0

100+

Bekijk

Bekijk

 

 

Bekijk

Op afstand

Sungevity

7,8

15+

 

Bekijk

 

 

 

Op afstand

SolarNRG

6,8

25+

 

Bekijk

 

Bekijk

 

Op afstand

Met De Zon

5,8

37

 

Bekijk

 

 

Bekijk 

 

 

Grote installateurs met weinig of geen reviews

Van Ikea en Essent hebben we te weinig reviews gevonden om daar een gemiddeld cijfer aan te geven. Toch noemen we ze wel omdat ze een van de grotere landelijke aanbieders zijn.

  • Ikea (-)
  • Essent (-)

Sites met reviews van installateurs

De reviews zijn verzameld van de volgende websites. Op deze sites kunnen klanten een beoordeling van leveranciers achter laten.


Laat zelf ook een review achter als u zonnepanelen heeft gekocht. Zo helpt u uwinstallateur om de kwaliteit te verbeteren en nieuwe klanten met uw mening.

 

Aanbieders voor grotere projecten

Deze lijst richt zich op aanbieders voor de particuliere woningmarkt. Daarnaast hebben we een lijst gemaakt met 10 grote aanbieders voor projecten van bedrijven en non-profit organisaties.

Vraag bij 3 aanbieders offertes op 

Bij alle installateurs kunt u een vrijblijvende offerte met advies opvragen. Het is aan te raden om bij meerdere installateurs een offerte op te vragen. Hiermee kunt u een goede vergelijking maken. 

Offerte op afstand of aan huis

Sommige installateurs brengen een offerte op afstand uit en versturen die per mail. Andere installateurs komen bij u aan huis om een offerte uit te brengen. In de oriëntatiefase is een offerte op afstand lekker laagdrempelig. Bent u eenmaal verder dan is het prettig dat er iemand bij u thuis komt.

 

Installateurs

Zonneplan

Zonneplan krijgt hoge waarderingen van haar klanten. Ze hebben honderden reviews met gemiddeld een 9. Zonneplan is gevestigd in Zwolle, maar werkt door het hele land.

Reviews

Gemiddeld cijfer 9,0
Lees reviews op Klanten vertellen
The Feedback Company
Google
Aantal reviews Meer dan 500
Offerte en advies  Op afstand

Een klantervaring

'Het eerste jaar een rendement gehad wat bijna 10% boven de raming lag. Uiteraard ben je afhankelijk van de omstandigheden (aantal uren zon) maar blijkbaar zijn de ramingen realistisch.'

Wichert uit Soest, 19-05-2017

Offerte en advies op afstand

Via de site van Zonneplan kan je een vrijblijvend een offerte en advies ontvangen. De offerte maken ze op afstand en wordt telefonisch met u besproken.

 

BonGo Solar

BonGo Solar krijgt prima reviews online. Uit honderden reviews op diverse websites scoren ze gemiddeld een 8,8. Een groot voordeel van BonGo Solar is dat ze diverse A-merken in het assortiment hebben zoals AEG, LG en Panasonic. 

Reviews en offerte

Gemiddeld cijfer 8,8
Lees reviews op

Facebook
Klanten vertellen
Zelf energie produceren

Aantal reviews Meer dan 500
Wijze van offerte Op afstand en/of aan huis

Een klantervaring

'Binnen 1 uur geplaatst, goede service en goed uitgelegd. Aanrader!'

Agnes Serlier, 21 april 2017

Offerte op aan huis of op afstand

Via de site van BonGo Solar kun je vrijblijvend een offerte en advies aanvragen. Bij BonGo Solar kun je als enige kiezen uit een offerte op afstand, een offerte aan huis of beiden. 

Zo kun je eerst snel een offerte op afstand opvragen. Als deze goed bevalt kan er nog iemand op bezoek komen om de situatie ter plekke te beoordelen.

 

Ikea

De grote woonwarenwinkel uit Zweden is sinds enkele jaren ook in de zonnepanelen branche gestapt. Na een wat moeizame start met wat mindere zonnepanelen is de kwaliteit inmiddels goed op orde.

Een groot voordeel van Ikea is dat je met een bekende en betrouwbare partij in zee gaat. Op je zonnepanelen zit 25 jaar garantie en met een partij als Ikea weet je dat de kans groot is dat je ook de komende 25 jaar bij hen terecht kan. 

Reviews

Helaas zijn er weinig reviews over Ikea zonnepanelen. Wel vind ik een goed verhaal op Energie Vergelijken.

Showroom IKEA

Offerte via de site of in de winkel

Via de site van Ikea kun je een vrijblijvende offerte en advies ontvangen. En het mooie van Ikea is dat je ook gewoon bij een van hun vestigingen kan binnen lopen voor advies. 

 

Energie Wonen

Misschien niet de bekendste installateur van zonnepanelen, maar inmiddels wel een van de grootste van Nederland. Ze hebben in ieder geval het meeste aantal reviews dat we gevonden hebben. Met een gemiddelde beoordeling van 8,7 scoren ze ook erg goed bij hun klanten. 

Reviews

Lees reviews op:

Gemiddeld: 8,7

Heldere en duidelijke informatie. Vlotte installatie door vriendelijke en meedenkende technici. Het gevoel krijgen dat de klant "koning" is.

Rob uit: Zutphen 26-05-2017

Offerte en advies aan huis

Via de website van Energie Wonen kun je vrijblijvend een offerte en advies ontvangen.

 

De Zonnefabriek

De Zonnefabriek is een bedrijf dat al lang bestaat en goed bekend staat. Ze leveren onder meer Sunpower panelen met een zeer hoog vermogen dat maar liefst 40% hoger is dan gebruikelijk in de markt. Hier staat ook een iets hoger prijskaartje tegenover. Maar als je de meeste opbrengst van je dak wilt kan ik dat zeker aanraden.

Klantbeoordelingen zijn over het algemeen zeer positief. 

Reviews

Lees meer reviews op:

Gemiddeld: 8,6

'Zorgeloos zonnepanelen kunnen laten installeren door echte vakmensen. Nazorg ook goed!'

Jasper Bosman, april 2017

Offerte en advies aan huis

Via de site van De Zonnefabriek kun je een vrijblijvende offerte en advies aanvragen.

 

Feenstra

Feenstra is een van de grootste installateurs in Nederland. Naast zonnepanelen bieden ze ook andere diensten voor uw woning, zoals CV-ketels, isolatie en beveiliging.

Feenstra is een dochteronderneming van NUON en een solide bedrijf. Ze bieden zonnepanelen aan van kwaliteitsmerken waaronder LG.

Reviews

Bekijk reviews van Feenstra

Gemiddeld: 8,4

Vriendelijke monteur. Uitstekende service verleent.

Jacqueline Goed, 09-07-2017

Offerte aan huis of op afstand

Via de website van Feenstra kun je een offerte op afstand ontvangen. Of als je dat liever hebt een offerte met advies aan huis. 

 

Essent

Essent is natuurlijk bekend als energieleverancier, maar is ook actief op de markt van zonnepanelen. Helaas zijn er van Essent ook weinig onafhankelijke reviews online te vinden. 

Voordeel is natuurlijk dat je met een bekend partij in zee gaat. Een nadeel is dat Essent een van de meest vervuilende energieleveranciers van Nederland is volgens een onderzoek van Greenpeace, Consumentenbond, Natuur & Milieu en Wise. 

Offerte op afstand

Via de site van Essent kun je vrijblijvend een offerte en advies krijgen.

 

Sungevity

Sungevity Nederland is onderdeel van Sungevity International. Het hoofdkantoor bevindt zich in Nederland, waar ze naast Team NL ook een Duitse en Belgische afdeling hebben. Ze krijgen wisselende klantenbeoordelingen. 

In mei 2017 hebben ze de aanbesteding van Vereniging Eigen huis gewonnen. 

Reviews

Lees reviews op:

Gemiddeld: 7,8

'Ik heb nu bijna een jaar zonnepanelen van Sungevity. De panelen werken uitstekend.'

Offerte aan huis

Via de site van Sungevity kun je vrijblijvend een offerte en advies ontvangen.

 

Met de Zon

Met de zon is de prijsvechter onder de installateurs. In het verleden werkten ze veel met B-merk zonnepanelen. Maar inmiddels is bij Met De Zon ook doorgedrongen dat het beter is om met de betere merken zonnepanelen te werken.

Klantbeoordelingen zijn sterk wisselend. 

Reviews

Gemiddeld: 5,7

Een offerte op afstand

Een offerte opvragen kan via de site van Met De Zon

 

Solar NRG

Solar NRG is een van de oudste en meest ervaren installateurs van zonnepanelen in Nederland. Ze hebben veel groepsinkopen gedaan voor onder meer Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond.

Solar NRG laat regelmatig wat steekjes vallen als je kijkt naar de online reviews. 

Reviews

Lees de reviews op:

Gemiddeld: 5,7

Offerte op afstand

Via de site van Solar NRG kun je een vrijblijvende offerte en advies ontvangen.

 

Onafhankelijk adviesbureau

Wij hebben geen banden met de betreffende installateurs. We vinden het belangrijk dat particulieren een goede keuze kunnen maken.

Onze inkomsten verdienen we aan de advisering van grote bedrijven en particulieren bij de aanschaf van zonnepanelen.

No comments yet.

Geef een reactie