10 landelijke installateurs en ervaringen van klanten

10 landelijke installateurs en ervaringen van klanten

Hieronder vindt u 10 grote landelijk opererende installateurs. Vergelijk deze aanbieders op basis van duizenden online reviews.

Deze hebben we verzameld en in onderstaand overzicht op een rij gezet. U vindt ook een gemiddelde van de klantbeoordeling van de verschillende sites.

 

 

 

Aanbieder

Review Gem.

Aantal reviews

andere websites

Vrijblijvende offerte

BonGo Solar  

8,8

1.600+

Bekijk 

Bekijk

Bekijk

 

Op afstand

Energie Wonen

8,8

4.000+

Bekijk

 

Bekijk

Bekijk 

Aan huis

Zelfstroom

8,0

100+

 Bekijk

Bekijk

 

Bekijk

Op afstand

Sungevity

7,8

15+

Bekijk

 

 

 

Op afstand

SolarNRG

6,8

25+

Bekijk

 

 

 Bekijk

Op afstand

Met De Zon

5,8

37

Bekijk

 

 

Bekijk 

 

Energiebedrijven en IKEA, zie toelichting

ENECO

-

geen

 

 

 

 

Op afstand

Feenstra / NUON

-

geen

 

 

 

 

Op afstand

IKEA

-

geen

 

 

 

 

In de winkel, op afstand

Essent

-

geen

 

 

 

 

Op afstand

 

Energiebedrijven en IKEA

Voor de energiebedrijven en IKEA hebben we geen reviews gevonden over zonnepanelen. De reviews die we hebben gevonden gingen over de levering van energie. 

Gespecialiseerde installateurs

 Review Gem.Aantal reviews

BonGo Solar  

8,81.600+

Energie Wonen

8,84.000+

Zelfstroom

8,0100+

Sungevity

7,815+

SolarNRG

6,825+

Met De Zon

5,837

IKEA

nvtnvt

 

Energiebedrijven en IKEA

Voor de energiebedrijven en IKEA hebben we geen reviews gevonden over zonnepanelen. De reviews die we hebben gevonden gingen over de levering van energie. 

De meeste energiebedrijven bieden naast energie ook zonnepanelen en andere diensten voor uw woning, zoals CV-ketels, isolatie en beveiliging. Voordeel is dat u alles ineen heeft. Nadeel is dat  ze vaak meer een one-size fits all aanpak hebben.

Meer info over de energiebedrijven vindt je op hun website:

ENECO

Essent

Vattenfall / Feenstra

Sites met reviews van installateurs

De reviews zijn verzameld van de volgende websites. Op deze sites kunnen klanten een beoordeling van leveranciers achter laten.

Aanbieders voor grotere projecten

Deze lijst richt zich op aanbieders voor de particuliere woningmarkt. Daarnaast hebben we een lijst gemaakt met 10 grote aanbieders voor projecten van bedrijven en non-profit organisaties.

Vraag bij 3 aanbieders offertes op 

Bij alle installateurs kunt u een vrijblijvende offerte met advies opvragen. Het is aan te raden om bij meerdere installateurs een offerte op te vragen. Hiermee kunt u een goede vergelijking maken. 

Offerte op afstand of aan huis

Sommige installateurs brengen een offerte op afstand uit en versturen die per mail. Andere installateurs komen bij u aan huis om een offerte uit te brengen.

 

Installateurs

 

BonGo Solar

BonGo Solar krijgt prima reviews online. Uit honderden reviews op diverse websites scoren ze gemiddeld een 8,8. Een groot voordeel van BonGo Solar is dat ze diverse A-merken in het assortiment hebben zoals AEG, LG en Panasonic. 

Reviews

Facebook
Klanten vertellen
Zelf energie produceren

Gemiddelde review: 8,8

Binnen 1 uur geplaatst, goede service en goed uitgelegd. Aanrader!

Agnes Serlier, 21 april 2017

Offerte aanvragen

Via de site van BonGo Solar kun je vrijblijvend een offerte en advies aanvragen. Bij BonGo Solar krijg je een offerte op afstand.

Als deze goed bevalt kan er nog iemand op bezoek komen om de situatie ter plekke te beoordelen, voordat de zonnepanelen worden geplaatst

 

Energie Wonen

Misschien niet de bekendste installateur van zonnepanelen, maar inmiddels wel een van de grootste van Nederland. Ze hebben in ieder geval het meeste aantal reviews dat we gevonden hebben. Met een gemiddelde beoordeling van 8,7 scoren ze ook erg goed bij hun klanten. 

Reviews

Lees reviews op:

Gemiddeld: 8,8

Heldere en duidelijke informatie. Vlotte installatie door vriendelijke en meedenkende technici. Het gevoel krijgen dat de klant "koning" is.

Rob uit: Zutphen 26-05-2017

Offerte en advies aan huis

Via de website van Energie Wonen kun je vrijblijvend een offerte en advies ontvangen.

 

Sungevity

Sungevity Nederland is onderdeel van Sungevity International. Het hoofdkantoor bevindt zich in Nederland, waar ze naast Team NL ook een Duitse en Belgische afdeling hebben. Ze krijgen wisselende klantenbeoordelingen. 

In mei 2017 hebben ze de aanbesteding van Vereniging Eigen huis gewonnen. 

Reviews

Lees reviews op:

Gemiddeld: 7,8

'Ik heb nu bijna een jaar zonnepanelen van Sungevity. De panelen werken uitstekend.'

Offerte aan huis

Via de site van Sungevity kun je vrijblijvend een offerte en advies ontvangen.

 

Met de Zon

Met de zon is de prijsvechter onder de installateurs. In het verleden werkten ze veel met B-merk zonnepanelen. Maar inmiddels is bij Met De Zon ook doorgedrongen dat het beter is om met de betere merken zonnepanelen te werken.

Klantbeoordelingen zijn sterk wisselend. 

Reviews

Gemiddeld: 6,8

Een offerte op afstand

Een offerte opvragen kan via de site van Met De Zon

 

Solar NRG

Solar NRG is een van de oudste en meest ervaren installateurs van zonnepanelen in Nederland. Ze hebben veel groepsinkopen gedaan voor onder meer Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond.

Solar NRG laat regelmatig wat steekjes vallen als je kijkt naar de online reviews. 

Reviews

Lees de reviews op:

Gemiddeld: 5,7

Offerte op afstand

Via de site van Solar NRG kun je een vrijblijvende offerte en advies ontvangen.

 

Energiebedrijven

De meeste energiebedrijven bieden naast energie ook zonnepanelen en andere diensten voor uw woning, zoals CV-ketels, isolatie en beveiliging. Voordeel is dat u alles ineen heeft. Nadeel is dat  ze vaak meer een one-size fits all aanpak hebben.

Meer info over de energiebedrijven vindt je op hun website:

ENECO

Essent

Vattenfall / Feenstra

 

Ikea

De grote woonwarenwinkel uit Zweden is sinds enkele jaren ook in de zonnepanelen branche gestapt. Na een wat moeizame start met wat mindere zonnepanelen is de kwaliteit inmiddels goed op orde.

Een groot voordeel van Ikea is dat je met een bekende en betrouwbare partij in zee gaat. Op je zonnepanelen zit 25 jaar garantie en met een partij als Ikea weet je dat de kans groot is dat je ook de komende 25 jaar bij hen terecht kan. 

Reviews

Helaas zijn er weinig reviews over Ikea zonnepanelen. Wel vind ik een goed verhaal op Energie Vergelijken.

Showroom IKEA

Offerte via de site of in de winkel

Via de site van Ikea kun je een vrijblijvende offerte en advies ontvangen. En het mooie van Ikea is dat je ook gewoon bij een van hun vestigingen kan binnen lopen voor advies. 

 

download (1)

16 Reacties

  1. Ted Kroeze juni 24, 2019 at 1:03 pm #

    Solar-Nrg maakt een afspraak om de installatie te monteren en komt 7 uur te laat zonder proactief te communiceren. Jawel U leest het goed 7 uur. Daarnaast brengen ze meerwerk in rekening zonder dit vooraf te melden. Voor mij krijgt dit bedrijf een dikke onvoldoende. Een 4.

  2. Marinus de Man april 8, 2019 at 12:31 pm #

    Ik heb eigenlijk geen klacht over de panelen van SolarNRG….Ik heb Vogelborstel laten plaatsen omdat kauwen nesten bouwde en dat is zeer brandgevaarlijk. Het heeft mij €482.84 gekost en de kauwen gaan er nog steeds onder er is al eens naar gekeken maar dat heeft geen verbetering opgeleverd.Regelmatig gebeld en gemaild maar zij doen helemaal NIETS….

    • Gerrit juni 10, 2019 at 7:55 pm #

      Beste Marinus,

      Vervelend dat het niks heeft geholpen. Als je goede borstels rondom plaatst kan er geen kauw meer in.

      Heb je enig idee hoe het komt dat er nog kauwen door de borstels komen?

      Met vriendelijke groet,
      Gerrit

  3. Bram april 4, 2019 at 9:38 pm #

    Wij hebben onze 8 zonnepanelen, in september 2015, door Met de Zon laten leveren en aanbrengen. Geen problemen met het installeren en de installatie. Het werkt naar tevredenheid. ook werden wij gratis geholpen bij het terugvragen van de BTW. en de prijs was zeer redelijk

    Een gemiddelde Review van 5.7 is wel heel mager. Van mij krijgen ze een 8

    • Gerrit juni 10, 2019 at 7:59 pm #

      Beste Bram,

      Goed te horen dat jullie tevreden zijn. De reviews zijn van een zeer lange periode.

      Als ik naar recente reviews kijk zie ik zowel zeer tevreden als zeer ontevreden klanten. Met De Zon staat bekend als prijsvechter met scherpe tarieven.

      Met vriendelijke groeten,
      Gerrit

  4. Ton van Roon maart 19, 2019 at 10:37 am #

    12 maart zijn bij ons 11 zonnepanelen geplaatst.
    Wij deden mee aan de inschrijving via Eigenhuis.
    De installatie door Tautus verliep soepel en naar volle tevredenheid.
    De installatie werd uitgevoerd door een goed samenwerkend team waarbij men klantgericht te werk.
    Mijn complimenten.
    Met vriendelijke groet,

    Ton van Roon Heemskerk

  5. Peter Starke januari 25, 2019 at 9:17 am #

    Solar NRG,
    Zijn erg matig in afspraken, heb er meerdere malen achterna moeten bellen en mailen. Ook afspraken over de rekening worden later herzien. Zorg dat alles op papier komt want intern is die organisatie erg matig

  6. Anton januari 7, 2019 at 8:48 pm #

    Lopen we niet allemaal als kippen zonder kop té snel zonnepanelen op onze daken te installeren.
    Staat alles niet nog maar in de kinderschoenen?
    Waarom wachten we niet tot er goede accu’s of batterijen zijn ontwikkeld die de teveel opgewekte elektriciteit opslaan. Voor de overcapaciteit krijg je nu slechts een fooi van de energieleveranciers.

    • Gerrit maart 19, 2019 at 6:46 pm #

      Zelf elektriciteit met zonnepanelen opwekken kost ongeveer 8 cent per kWh, uitgaande van een levensduur van 25 jaar.

      Elekriciteit van het kost nu ongeveer 20 cent per kWh. En heeft een CO2-uitstoot van 0,5 kg per kWh. Dus als je wacht met zonnepanelen ben je en een dief van je eigen portemonnee en je zorgt voor een grote jaarlijkse CO2-uitstoot.

      Overcapaciteit raad ik inderdaad niet aan. De meeste mensen wekken 40 tot 80% van hun elektriciteitsverbruik op en dus is overcapaciteit geen probleem.

      De huidige technieken van mono- en poly- kristalijne zonnepanelen bestaan al meer dan 40 jaar en staan dus zeker niet in de kinderschoenen. Wel verwacht ik dat het hetzelfde gaat als met mobiele telefoons, in de toekomst is het heel normaal om zonnepanelen te hebben.

  7. Peter Boender november 12, 2018 at 4:45 pm #

    Ik heb verleden week via Vereniging Eigen Huis een aanbieding gehad van zonnepanelen en omvormer van Solar NRG. Zij bieden zonnepanelen van JA Solar en een omvormer van Growatt.

    Wat zijn jullie ervaringen met deze merken? Tevens vind ik het raar dat zij maar een productgarantie afgeven van 10 jaar terwijl zij ook onderstaande schrijven:

    U krijgt een garantie op het vermogen dat uw zonnepanelen moeten leveren.De fabrikant moet minimaal een vermogen van 90% van het maximale vermogen in de eerste 10 jaar en een vermogen van 80% in de 15 daarop volgende jaren garanderen. Het gaat hierbij om het vermogen van een zonnepaneel

    • Gerrit november 12, 2018 at 4:57 pm #

      Beste Peter,

      Ervaringen met Solar NRG zijn wisselend, zoals je kunt zien in ons overzicht. We raden altijd aan om meerdere offertes met advies op te vragen. Volgens ons zijn er betere installateurs zoals bij BonGo Solar of IKEA.

      JA Solar en Growatt zijn goede Chinese merken. Wel is het altijd wat lastiger voor garantie als een bedrijf niet in Europa zit. Wij vinden het ook verwarrend dat de meeste fabrikanten een productgarantie geven van 10 jaar een een vermogensgarantie van 25 jaar. Je krijgt 10 jaar garantie voor de levensduur. En als de panelen 25 jaar mee gaan geven ze garantie dat ze dan nog 80% van het oorspronkelijke vermogen leveren.

  8. Philip augustus 8, 2018 at 3:09 pm #

    Jullie zeggen dat IKEA 25 jaar garantie geeft op zijn zonnepanelen.
    Dat is echter niet waar, ze geven zoals de meeste leveranciers gewoon 10 jaar garantie op de panelen.
    Jullie hebben je waarschijnlijk laten misleiden door de slimme marketingafdeling van IKEA, want ze zeggen wel dat ze 25 jaar garantie geven ‘op het VERMOGEN van de panelen’.

    • Gerrit maart 19, 2019 at 6:51 pm #

      Ze geven inderdaad 10 jaar garantie op de zonnepanelen en 25 jaar garantie op het vermogen.

      De huidige technieken van mono- en polykristallijne zonnepanelen bestaan al ruim 40 jaar. Hierbij is gebleken dat goede zonnepanelen eenvoudig 25 jaar meegaan.

      Wel moet je kiezen voor goede kwaliteit. Zonnepanelen liggen in weer en wind en het is belangrijk dat ze tegen die weersomstandigheden kunnen en bijv. goed waterdicht zijn. Sommige fabrikanten gebruiken goedkopere materialen, waardoor ze al eerder kapot gaan.

  9. Fred juli 16, 2018 at 4:18 pm #

    Over SolarNRG
    De reclame waarmee dit bedrijf zich presenteert maken ze in de dagelijkse praktijk absoluut niet waar. Afspraken m.b.t installatiedata worden niet nagekomen waarmee ze uiting geven aan minachting van de klant. Hebt je behoefte aan een bak ergernis en frustratie, kies dan voor dit bedrijf.

  10. Paul februari 7, 2018 at 10:09 pm #

    Essent werkt met een vaste installateur: Kemkens. Zij werken “op afstand” en maakten voor mij een keurige offerte. Helaas bleek er voordat de opdracht getekend moest worden geen afspraak te maken over zaken als plaatsing van de omvormer, en bekabeling. Een bezoek ter plaatse was uitgesloten: “eerst de opdracht verstrekken en dan proberen met de monteurs daarover afspraken te maken. Dat zou ook een zzp-er kunnen zijn.”
    Ook de verkoper was teleurgesteld over de onmogelijkheid om de situatie ter plaatse te bekijken en afspraken te maken vóór de ondertekening… Aankoop uiteraard niet doorgegaan!
    Een formele klacht bij Essent leidde slechts tot de reactie”jammer dat u teleurgesteld bent in onze servicepartner”
    Op internet lees je meer klachten over deze gang van zaken.
    Snap niet dat Essent zijn naam hieraan verbindt.

    • Bart van den Bosch februari 8, 2018 at 1:45 pm #

      Beste Paul,
      Dank voor het delen van je ervaring met Essent. Een aantal installateurs geven alleen offertes op afstand om zo tijd te besparen. Persoonlijk lijkt het me ook prettig als er iemand ter plekke komt ipv via de telefoon/mail.

      In ons overzicht kun je ook zien welke installateurs aan huis komen en welke installateurs de zaken op afstand beoordelen. Soms vinden het mensen het ook prettig om eerst een ‘snelle offerte’ op afstand te krijgen voor een eerste indruk. Vervolgens kun je dan nog een andere installateur aan huis laten komen die de situatie ter plekke beoordeeld.

      In ons overzicht kun je een aantal installateurs vinden die wel ter plekke aan huis komen. Sowieso raad ik altijd aan om een stuk of drie offertes aan te vragen, om goed te kunnen vergelijken.

      Succes!

Geef een reactie