Online klantervaringen met 10 landelijke installateurs voor woningen

In dit artikel vindt u de consumenten beoordelingen van de 10 grote aanbieders van zonnepanelen in Nederland. 

Duizenden online reviews verzameld

Online zijn duizenden reviews en klantervaringen beschikbaar van installateurs van zonnepanelen. Deze staan op websites als Klanten Vertellen, Google Maps, Feedback Company, Facebook en Energie Produceren. Daar kunt u ook de reviews van klanten lezen.

 

InstallateurGemiddeldAantal reviewsOfferte en advies
(vrijblijvend)
Zonneplan9,0500 - 1.000Op afstand
BonGo Solar8,8100 - 500Op afstand | aan huis
Ikea-Op afstand | in de winkel
Energie Wonen8,71.000 - 2.000Aan huis
De Zonnefabriek8,6100 - 500Aan huis
Feenstra8,41.000 - 2.000Op afstand | Aan huis
Essent-0Op afstand
Sungevity7,810 - 50Op afstand
Met De Zon5,710 - 50Op afstand
SolarNRG5,75 - 20Op afstand

 

 

Geen reviews zonnepanelen IKEA en Essent 

Van sommige aanbieders zoals IKEA en Essent hebben we geen online reviews gevonden voor zonnepanelen. Toch hebben we deze in het overzicht opgenomen, omdat ze qua aantallen wel veel zonnepanelen plaatsen.

Aanbieders voor grotere projecten

Deze lijst richt zich op aanbieders voor de particuliere woningmarkt. Wilt u als bedrijf, woningcorporatie of overheid aan de slag met zonne-energie? Dan helpen we u graag met informatie over aanbieders voor die markt. 

 

Offertes opvragen

Bij alle installateurs kunt u een vrijblijvende offerte met advies opvragen. Het is aan te raden om bij meerdere installateurs een offerte op te vragen, zodat u een goede vergelijking kunt maken. 

Offerte op afstand of aan huis

Sommige installateurs brengen een offerte op afstand uit en versturen die per mail. Andere installateurs komen bij u aan huis om een offerte uit te brengen.

In de oriëntatiefase is een offerte op afstand lekker laagdrempelig. Bent u eenmaal verder dan is het prettig dat er iemand bij u thuis komt.

Zonnepanelen ervaringen Essent,Ikea, Metdezon, Zonneplan, Sungevity en SolarNRG

 

Zonneplan

Zonneplan krijgt de hoogste reviews. Ze hebben honderden reviews met gemiddeld een 9. Zonneplan is gevestigd in Zwolle, maar werkt door het hele land.

Via de site van Zonneplan kan je een vrijblijvend een offerte en advies ontvangen. De offerte maken ze op afstand en wordt telefonisch met u besproken.

Reviews

Bekijk de reviews op:

Gemiddeld: 9,0

'Het eerste jaar een rendement gehad wat bijna 10% boven de raming lag. Uiteraard ben je afhankelijk van de omstandigheden (aantal uren zon) maar blijkbaar zijn de ramingen realistisch.'

Wichert uit Soest, 19-05-2017

 

BonGo Solar

BonGo Solar krijgt prima reviews online. Uit honderden reviews op diverse websites scoren ze gemiddeld een 8,8. Een groot voordeel van BonGo Solar is dat ze diverse A-merken in het assortiment hebben zoals AEG, LG en Panasonic. 

Via de site van BonGo Solar kun je vrijblijvend een offerte en advies aanvragen. Bij BonGo Solar kun je als enige kiezen uit een offerte op afstand, een offerte aan huis of beiden. 

Zo kun je eerst snel een offerte op afstand opvragen. Als deze goed bevalt kan er nog iemand op bezoek komen om de situatie ter plekke te beoordelen.

Reviews

Lees de reviews op

Gemiddeld: 8,8

'Binnen 1 uur geplaatst, goede service en goed uitgelegd. Aanrader!'

Agnes Serlier, 21 april 2017

 

Ikea

De grote woonwarenwinkel uit Zweden is sinds enkele jaren ook in de zonnepanelen branche gestapt. Na een wat moeizame start met wat mindere zonnepanelen is de kwaliteit inmiddels goed op orde.

Een groot voordeel van Ikea is dat je met een bekende en betrouwbare partij in zee gaat. Op je zonnepanelen zit 25 jaar garantie en met een partij als Ikea weet je dat de kans groot is dat je ook de komende 25 jaar bij hen terecht kan. 

Via de site van Ikea kun je een vrijblijvende offerte en advies ontvangen. En het mooie van Ikea is dat je ook gewoon bij een van hun vestigingen kan binnen lopen voor advies.

Reviews

Helaas zijn er weinig reviews over Ikea zonnepanelen. Wel vind ik een goed verhaal op Energie Vergelijken.

Showroom IKEA

 

Energie Wonen

Misschien niet de bekendste installateur van zonnepanelen, maar inmiddels wel een van de grootste van Nederland. Ze hebben in ieder geval het meeste aantal reviews dat we gevonden hebben. Met een gemiddelde beoordeling van 8,7 scoren ze ook erg goed bij hun klanten. Via de website van Energie Wonen kun je vrijblijvend een offerte en advies ontvangen.

Reviews

Lees reviews op:

Gemiddeld: 8,7

Heldere en duidelijke informatie. Vlotte installatie door vriendelijke en meedenkende technici. Het gevoel krijgen dat de klant "koning" is.

Rob uit: Zutphen 26-05-2017

 

 

De Zonnefabriek

De Zonnefabriek is een bedrijf dat al lang bestaat en goed bekend staat. Ze leveren onder meer Sunpower panelen met een zeer hoog vermogen dat maar liefst 40% hoger is dan gebruikelijk in de markt. Hier staat ook een iets hoger prijskaartje tegenover. Maar als je de meeste opbrengst van je dak wilt kan ik dat zeker aanraden.

Klantbeoordelingen zijn over het algemeen zeer positief. Via de site van De Zonnefabriek kun je een vrijblijvende offerte en advies aanvragen.

Reviews

Lees meer reviews op:

Gemiddeld: 8,6

'Zorgeloos zonnepanelen kunnen laten installeren door echte vakmensen. Nazorg ook goed!'

Jasper Bosman, april 2017

 

Feenstra

Feenstra is een van de grootste installateurs in Nederland. Naast zonnepanelen bieden ze ook andere diensten voor uw woning, zoals CV-ketels, isolatie en beveiliging.

Feenstra is een dochteronderneming van NUON en een solide bedrijf. Ze bieden zonnepanelen aan van kwaliteitsmerken waaronder LG.

Via de website van Feenstra kun je een offerte op afstand ontvangen. Of als je dat liever hebt een offerte met advies aan huis. 

Reviews

Bekijk reviews van Feenstra

Gemiddeld: 8,4

Vriendelijke monteur. Uitstekende service verleent.

Jacqueline Goed, 09-07-2017

 

Essent

Essent is natuurlijk bekend als energieleverancier, maar is ook actief op de markt van zonnepanelen. Helaas zijn er van Essent ook weinig onafhankelijke reviews online te vinden. 

Voordeel is natuurlijk dat je met een bekend partij in zee gaat. Een nadeel is dat Essent een van de meest vervuilende energieleveranciers van Nederland is volgens een onderzoek van Greenpeace, Consumentenbond, Natuur & Milieu en Wise. 

Via de site van Essent kun je vrijblijvend een offerte en advies krijgen.

 

Sungevity

Sungevity Nederland is onderdeel van Sungevity International. Het hoofdkantoor bevindt zich in Nederland, waar ze naast Team NL ook een Duitse en Belgische afdeling hebben. Ze krijgen wisselende klantenbeoordelingen. 

In mei 2017 hebben ze de aanbesteding van Vereniging Eigen huis gewonnen. Via de site van Sungevity kun je vrijblijvend een offerte en advies ontvangen.

Reviews

Lees reviews op:

Gemiddeld: 7,8

'Ik heb nu bijna een jaar zonnepanelen van Sungevity. De panelen werken uitstekend.'

 

Met de Zon

Met de zon is de prijsvechter onder de installateurs. In het verleden werkten ze veel met B-merk zonnepanelen. Maar inmiddels is bij Met De Zon ook doorgedrongen dat het beter is om met de betere merken zonnepanelen te werken.

Klantbeoordelingen zijn sterk wisselend. Een offerte opvragen kan via de site van Met De Zon

Reviews

Gemiddeld: 5,7

 

Solar NRG

Solar NRG is een van de oudste en meest ervaren installateurs van zonnepanelen in Nederland. Ze hebben veel groepsinkopen gedaan voor onder meer Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond.

Solar NRG laat regelmatig wat steekjes vallen als je kijkt naar de online reviews. Via de site van Solar NRG kun je een vrijblijvende offerte en advies ontvangen.

Reviews

Lees de reviews op:

Gemiddeld: 5,7

No comments yet.

Geef een reactie