Ervaringen met 10 grootste installateurs voor woningeigenaren

Zonnepanelen ervaringen Essent,Ikea, Metdezon, Zonneplan, Sungevity en SolarNRG

Hieronder vindt u de ervaringen van woningeigenaren met de 10 grootste installateurs in Nederland.

We hebben ook een lijst met de 10 grootste installateurs voor

  • grote installaties
  • installaties voor woningcorporaties

Graag adviseren we hierover op maat.

Ervaringen op diverse websites

In onderstaand overzicht hebben we de reviews verzameld van diverse websites. 

 

InstallateurGemiddeldAantal reviewsGratis offerte en advies
Zonneplan9,0500 - 1.000Ja
Ikea-Ja
BonGo Solar8,8100 - 500Ja
Energie Wonen8,71.000 - 2.000Ja
Essent-0Ja
Sungevity7,810 - 50Ja
Met De Zon5,710 - 50Ja
365zon8,6500 - 1000Ja
SolarNRG5,75 - 20Ja
De Zonnefabriek8,6100 - 500Ja

 

Offertes en advies bij 3 installateurs

Bij alle installateurs krijgt u een gratis offerte en advies voor uw situatie. We raden u aan om bij 3 installateurs een vrijblijvende offerte en advies op te vragen. 

 

Zonneplan

Zonneplan scoort als beste in de vergelijking. Ze hebben honderden reviews met gemiddeld een 9. Zonneplan is gevestigd in Zwolle, maar werkt door het hele land. Via de site van Zonneplan kun je een vrijblijvende offerte en advies ontvangen.

Reviews Zonneplan

'Het eerste jaar een rendement gehad wat bijna 10% boven de raming lag. Uiteraard ben je afhankelijk van de omstandigheden (aantal uren zon) maar blijkbaar zijn de ramingen realistisch.'

Wichert uit Soest, 19-05-2017

Lees meer reviews op:

Klanten vertellen | The Feedback Company | Google

Gemiddeld: 9,0

 

BonGo Solar

Ook BonGo Solar krijgt goede reviews online. Uit honderden reviews op diverse onafhankelijke websites scoren ze gemiddeld een 8,8. 

Een groot voordeel van BonGo Solar is dat ze diverse A-merken in het assortiment hebben zoals AEG, LG en Panasonic. Deze bedrijven hebben een bekende naam en hebben een reputatie hoog te houden. Dat wil zeggen dat ze zullen investeren in de kwaliteit van de zonnepanelen.

Via de site van BonGo Solar kun je vrijblijvend een offerte en advies aanvragen.

Reviews

'Binnen 1 uur geplaatst, goede service en goed uitgelegd. Aanrader!'

Agnes Serlier, 21 april 2017

Lees meer reviews op

Facebook | Klanten vertellen | Zelf energie produceren

Gemiddeld: 8,8

 

Ikea

De grote woonwarenwinkel uit Zweden is sinds enkele jaren ook in de zonnepanelen branche gestapt. Na een wat moeizame start met wat mindere zonnepanelen is de kwaliteit inmiddels goed op orde.

Een groot voordeel van Ikea is dat je met een bekende en betrouwbare partij in zee gaat. Op je zonnepanelen zit 25 jaar garantie en met een partij als Ikea weet je dat de kans groot is dat je ook de komende 25 jaar bij hen terecht kan. 

Via de site van Ikea kun je een vrijblijvende offerte en advies ontvangen. En het mooie van Ikea is dat je ook gewoon bij een van hun vestigingen kan binnen lopen voor advies.

Reviews

Helaas zijn er weinig reviews over Ikea zonnepanelen. Wel vind ik een goed verhaal op Energie Vergelijken.

 

Energie Wonen

Misschien niet de bekendste installateur van zonnepanelen, maar inmiddels wel een van de grootste van Nederland. Ze hebben in ieder geval het meeste aantal reviews dat we gevonden hebben. Met een gemiddelde beoordeling van 8,7 scoren ze ook erg goed bij hun klanten. Via de website van Energie Wonen kun je vrijblijvend een offerte en advies ontvangen.

Reviews

Heldere en duidelijke informatie. Vlotte installatie door vriendelijke en meedenkende technici. Het gevoel krijgen dat de klant "koning" is.

Rob uit: Zutphen 26-05-2017

Lees meer reviews op:

Klanten Vertellen | Zelf energie produceren | Google

Gemiddeld: 8,7

 

Essent

Essent is natuurlijk bekend als energieleverancier, maar is ook actief op de markt van zonnepanelen. Helaas zijn er van Essent ook weinig onafhankelijke reviews online te vinden. 

Voordeel is natuurlijk dat je met een bekend partij in zee gaat. Een nadeel is dat Essent een van de meest vervuilende nergieleveranciers van Nederland is, wat blijkt uit een onderzoek van Greenpeace, Consumentenbond, Natuur & Milieu en Wise. 

Via de site van Essent kun je vrijblijvend een offerte en advies krijgen.

 

Sungevity

Sungevity Nederland is onderdeel van Sungevity International. Het hoofdkantoor bevindt zich in Nederland, waar ze naast Team NL ook een Duitse en Belgische afdeling hebben. Ze krijgen wisselende klantenbeoordelingen. 

In mei 2017 hebben ze de aanbesteding van Vereniging Eigen huis gewonnen. Via de site van Sungevity kun je vrijblijvend een offerte en advies ontvangen.

Reviews

'Ik heb nu bijna een jaar zonnepanelen van Sungevity. De panelen werken uitstekend.'

Lees meer reviews op:

Facebook | Google

Gemiddeld: 7,8

 

Met de Zon

Met de zon is de prijsvechter onder de installateurs. In het verleden werkten ze veel met B-merk zonnepanelen. Maar inmiddels is bij Met De Zon ook doorgedrongen dat het beter is om met de betere merken zonnepanelen te werken.

Klantbeoordelingen zijn sterk wisselend. Een offerte opvragen kan via de site van Met De Zon

Reviews

Google | Nederland Review | De Telefoongids

Gemiddeld: 5,7

 

365 Zon

Dit is bedrijf uit Eindhoven dat zonnepanelen levert door het hele land. Ze leveren onder meer Solarwatt, wat een beetje de Mercedes is onder de zonnepanelen. Ze krijgen online goede reviews.

Een vrijblijvende offerte en advies aanvragen kan via de website van 365 Zon.

Reviews

'Zeer correct, goede kennis maar door de groei van het bedrijf en aantrekken van nieuw personeel, kleine probleempjes tijdens het installeren, maar alles netjes en correct opgelost.'

Henny uit: Waalre, 24-04-2017

Klanten vertellen | Facebook | Zelf energie produceren

Gemiddeld: 8,7

 

Solar NRG

Solar NRG is een van de oudste en meest ervaren installateurs van zonnepanelen in Nederland. Ze hebben veel groepsinkopen gedaan voor onder meer Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond.

Solar NRG laat regelmatig wat steekjes vallen als je kijkt naar de online reviews. Via de site van Solar NRG kun je een vrijblijvende offerte en advies ontvangen.

Reviews

Lees de reviews op:

Zelf energie produceren | Google

Gemiddeld: 5,7

 

De Zonnefabriek

De Zonnefabriek is een bedrijf dat al lang bestaat en goed bekend staat. Ze leveren onder meer Sunpower panelen met een zeer hoog vermogen dat maar liefst 40% hoger is dan gebruikelijk in de markt. Hier staat ook een iets hoger prijskaartje tegenover. Maar als je de meeste opbrengst van je dak wilt kan ik dat zeker aanraden.

Klantbeoordelingen zijn over het algemeen zeer positief. Via de site van De Zonnefabriek kun je een vrijblijvende offerte en advies aanvragen.

Reviews

'Zorgeloos zonnepanelen kunnen laten installeren door echte vakmensen. Nazorg ook goed!'

Jasper Bosman, april 2017

Lees meer reviews op:

Klanten vertellen | Google | Facebook

Gemiddeld: 8,6

 Aantal
 
Comments are closed.