Belangrijkste problemen met zonnepanelen

Belangrijkste problemen met zonnepanelen

De meest voorkomende problemen bij installaties van zonnepanelen zijn gerelateerd aan omvormers en PV-modules. De meeste problemen ontstaan bij omvormers, die gemiddeld een levensduur van 10 tot 15 jaar hebben. Aangezien goede zonnepanelen minimaal 25 jaar meegaan, geven deze minder problemen.

Maar ook bij zonnepanelen kunnen problemen ontstaan. We hebben hier de belangrijkste problemen op een rij gezet. Voorkom problemen door zonnepanelen van een bekend en goed merk te kiezen.

PID-effect

PID staat voor "Potential Induced Degradation". Dit fenomeen doet zich voor wanneer er een relatieve spanning is met de aarding van de PV-plaat. Hoewel om veiligheidsredenen het PV-paneelframe normaal met de aarde is verbonden, kan er een relatieve spanning tussen de grondspanning en de spanning gegenereerd door een zonnepaneel bestaan.

In sommige gevallen genereert dit een spanningsveld dat gedeeltelijk de door het paneel gegenereerde stroom ontlaadt. Het gevolg van dit effect is de continue degradatie van de prestaties en de versnelde veroudering van het PV-paneel.

Onjuiste installatie

Een van de meest eenvoudige en veel voorkomende defecten op dit moment is de onjuiste installatie van zonnepanelen. Belangrijk is dat de juiste bevestigingsklemmen worden gebruikt en de dilatatievoegen worden gerespecteerd. Anders kunnen modules in sommige gevallen breken of zelfs wegvliegen. Gelukkig zijn hier weinig gevallen van bekend.

Hotspots

Hotspots in Zonnepanelen worden voornamelijk veroorzaakt door slecht gesoldeerde aansluitpunten of structurele defecten in de zonnecellen. Hierdoor ontstaan hotspots in het gelaste punt en / of in een cel. Dit fenomeen vermindert dit de prestaties en de levenscyclus van het zonnepaneel en kan zelfs voor kortsluiting zorgen.

Corrosie

De corrosie van de transparante geleidende laag van het paneel treedt op wanneer vocht rond moduleranden penetreert. Dit kan vooral gebeuren in dunne film Zonnepanelen die frameloos zijn, vervaardigd op basis van glassubstraten.

Aangezien het vocht in de modules doordringt, verschijnen er donkere gebieden, beginnend in de buitenste zone van de module en afhankelijk van de ernst, strekt zich uit tot de rest van het oppervlak.

Delaminatie (luchtophoping))
Delaminatie (luchtophoping))
Roestvorming
Roestvorming
Barsten
Barsten
Comments are closed.