Wacht niet langer met aanschaf zonnepanelen

Stop met te veel betalen voor uw energie

In het verleden was het opwekken van zonne-energie een dure aangelegenheid. De afgelopen vijf tot tien jaar zijn de zonnepanelen sterk in prijs gedaald. Tegelijkertijd is de prijs van energie flink gestegen. Hierdoor is inmiddels het opwekken van zonne-energie voor zelflevering iets dat goedkoper is dan op de lange termijn dan het afnemen van energie van het net.

Als je de energieprijs uitrekent voor zonne-energie kom je ongeveer op 10 cent per kWh uit. De energieprijs van energie van het net is nu € 0,23 en de verwachting is dat deze in de toekomst flink blijft stijgen.

U kunt nu gebruik maken van BTW-teruggave van de overheid.

U kunt de BTW terugkrijgen op de aanschaf van zonnepanelen. Het is maar de vraag of dit in de toekomst ook nog zo is.

De techniek is redelijk uitontwikkeld

Regelmatig hoor je verhalen over technieken waardoor zonnepanelen een veel hogere opbrengst zouden gaan leveren. Als je naar de afgelopen tien jaar kijkt is geen van deze technieken echt doorgebroken en is de efficiency maar lichtjes toegenomen. Wat wel sterk is veranderd is de prijs.

Voor het eerst in jaren zijn de prijzen flink gestegen

In 2014 is de prijs voor het eerst flink gestegen. We kunnen niet in de toekomst kijken, maar het lijkt dat de bodem van de prijzen redelijk in zicht is.

No comments yet.

Geef een reactie