Huurders De Volharding krijgen zonnepanelen

Inkoopbegeleiding en uitvoering

De Volharding wilde goedkope energie voor haar huurders. Hiervoor hebben ze door Zonnepaneelwijzer een onderzoek laten uitvoeren naar de kosten en baten van Zonnepanelen. Hierbij bleek dat haar huurders aanzienlijk kunnen besparen met zonne-energie.

In een aanbesteding zijn bij 5 verschillende partijen offertes aangevraagd. Hierbij waren aanzienlijke verschillen tussen aanbod, advies en prijs. 

 

Over begeleiding Zonnepaneelwijzer

Rob Caïro, voorzitter van De Volharding zegt hierover het volgende. "Zonnepaneelwijzer heeft onze woningvereniging goed ondersteund in de keuze van een bedrijf dat de zonnepanelen levert. Een tijd rovende en complexe zaak. Dat heeft Bart prima gedaan. Hij heeft duidelijk kennis van zaken. Zijn advies en het traject is op goede wijze verlopen en Bart was altijd beschikbaar wanneer dat nodig was."

 

Bewoners besparen gemiddeld € 180,- per jaar

Bewoners van woningvereniging De Volharding merken het voordeel van zonnepanelen direct in hun portemonnee. Ze besparen gemiddeld € 480,- per jaar op hun elektriciteitsrekening. Hier staat wel een huur over voor de zonnepanelen van zo'n € 300,- per jaar.  Hiermee is het voordeel zo'n € 180,- per jaar.

Een belangrijke reden voor De Volharding was om de woonlasten van huurders te verlagen. Ook vond De Volharding het belangrijk om haar maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen.

 

 

 

Comments are closed.