Grote projecten – landelijk werkende installateurs

Hieronder ziet u tien landelijke aanbieders die grote SDE-projecten uitvoeren en projecten voor woningcorporties.

Aanbieder Review Gem. Voorbeeld project

Ecorus

4,0

Distributiecentra Ahold

Eneco

-

Zonnepark Ameland

Essent / Volta Solar

4,2

Sunrock (60.000 panelen)

Kieszon

-

Dokvast (41.531 zonnepanelen)

Maretec

4,0

Met name agrarisch

NUON / Vattenfall

-

Amsterdam Arena

Solarcentury

2,9

Zonnepark Ameland (met ENECO)

SolarNRG

3,2

ABC Westland

 

De meeste installateurs richten zich op consumenten of op grootschalige projecten. Daarom hebben we een lijst van 10 installateurs samengesteld die veel ervaring hebben met grootschalige projecten. Natuurlijk zijn er nog veel meer installateurs en is dit geen uitputtende lijst.

 

Inkoopadvies

We begeleiden veel organisaties met de inkoop en businesscase voor grootschalige projecten. Zo hebben we onder meer Albert Heijn, BOL en vele woningcorporaties geholpen met de aanbesteding van hun projecten. We bieden u persoonlijk en onafhankelijk advies op maat.

We hebben geen banden met de onderstaande installateurs. Wel kennen we door onze ervaring met inkoopprojecten de markt voor grotere projecten goed.

 

Type projecten

Bij grote projecten kun je denken aan:

  • Zonneparken
  • Bedrijfsdaken 
  • Woningcorporaties
  • Boerderijdaken
  • Groepsinkoop

 

Ecorus               

Ecorus komt oorspronkelijk uit België, waar ze veel ervaring hebben opgedaan met grootschalige projecten. Sinds een aantal jaren zijn ze ook in Nederland actief en hebben diverse grote projecten opgeleverd.

Voorbeeldprojecten

Distributiecentrum Albert Heijn Pijnacker ( 2,7 MWP )

Purmerent, 6 MWp (in de planning)

 

Eneco

Eneco heeft als energieleverancier ervoor gekozen om 100% duurzaam te gaan. Naast het aanbieden van stroom is Eneco ook een grote installateur van zonne-energie.

Voorbeeldproject

Zonnepark Ameland, 6 MWp (samen met Solar Century)

 

Essent / Volta Solar

Essent werk samen met Voltasolar voor de installatie van zonnepanelen. Volta Solar heeft zijn sporen uitgebreid verdiend in de zonne-energie branche.

Voorbeeldproject

Sunrock, 60.000 Zonnepanelen

 

Groenleven

Groenleven is een van de grootste installateurs van Nederland. Ze komen oorspronkelijk uit de agrarische sector, maar doen ook steeds meer projecten op bedrijfsgebouwen. In de agrarische sector installeren ze zowel zonneparken als installaties op boerderijdaken.

Ze bieden zowel installaties, onderhoud en financiering.

Voorbeeldprojecten

Landgoed Scholtenszathe, 1,3 MWp

Schaatsbaan De Uithof, Den Haag

 

KiesZon

KiesZon doet veel projecten op bedrijfsdaken en op scholen. Indien gewenst kunnen ze ook de financiering verzorgen. Hierdoor heeft u wel de voordelen van zonne-energie, zonder dat u zelf hoeft te investeren.

Het is een dochterbedrijf van Greenchoice. Dit kan een voordeel zijn, omdat u voor garanties altijd kan terugvallen op een van de grotere en bekendere energieleveranciers in Nederland.

Ze doen ook veel projecten voor particulieren via onder meer Vereniging Eigen Huis en Greenchoice. Zelf leveren ze niet aan particulieren.

Voorbeeld projecten 

Veghel en Zwijndrecht, 2 MWp

20 Tilburgse Scholen, 1MWp  

Distributiecentrum Kruidvat, Heteren

       

 

MarEtec   

MarEtec is met name actief voor agrarische bedrijven, MKB en particulieren. Ze zijn zowel gevestigd in Friesland als in Zeeland.

Voorbeeldproject

Boerderijdaken Wieringerwerf en Kesteren, 0,5 MWp

 

NUON

NUON heeft een lange geschiedenis in de zonne-energie. Zo sponsort NUON al vele jaren het succesvolle team dat de Solar Race in Australië heeft gewonnen. Ook verzorgt NUON de zonnepanelen op het dak van de Arena.

Voorbeeldproject

Stadion Arena Amsterdam, 1 MWP 

 

Pure Energie

Pure Energie plaatst veel eigen zonneparken, waar ze zelf energie mee produceren. Ze leveren ook zonnepanelen aan bedrijven en woningcorporaties. Daarbij kun je ook kiezen voor een leaseconstructie.

Voorbeeldproject

Tata Steel IJmuiden, 22 MWp

 

Solar Century

Solar Century is zowel groothandel als installateur van zonnepanelen. Ze zijn afkomstig uit Engeland en zijn een van de grootste installateurs van Europa. Ze leveren onder meer de zonnepanelen voor IKEA.

Voorbeeldproject                

Zonnepark Ameland, 6 MWp

 

SolarNRG

SolarNRG is een van de oudste en grootste installateurs van zonne-energie in Nederland. Tevens is SolarNRG groothandel in zonnepanelen.

Voorbeeldproject

ABC Westland, Poeldijk (4MWp) 

                        

Collectieve inkoop Vereniging Eigen Huis 2016

 

Zonneplan

Zonneplan richt zich op particulieren en woningbouwcorporaties. Ze hebben veel ervaring bij woningbouwcorporaties. Dit zijn projecten waarbij huurders de zonnepanelen huren. Door een uitstekende communicatie weten ze over het algemeen een hoge deelname te behalen.

Voorbeeldproject       

De Alliantie in Almere, 700 woningen

Comments are closed.